Hanayama – Claw

Kolmas arvostelu Hanayamalta on pulmapeli nimeltään Claw. Tässä vaiheessa voidaan varmaan todeta, että Hanayaman pulmapelit ovat hyvälaatuisia, kestäviä sekä miellyttävän tuntoisia kädessä. Itselläni on tällä hetkellä lähes kymmenkunta pulmapeliä Hanayamalta, ja kaikki ovat korkeaa laatua materiaaleiltaan. Jatkossa tulen lisäämään arvosteluihini osion ”Yleistä Hanayaman pulmapeleistä”, jossa on vittaukset laatuun, ulkonäköön, materiaaleihin sekä tuntumaan. Mikäli poikkeuksia löytyy arvostelemastani pulmapelistä, mainitsen niistä arvostelussa.

Ratkaisumekaniikka Clawissa tuntuu suhteellisen simppeliltä, kunhan pari ensimmäistä askelta saa otettua, niin loppu ratkeaa lähes kuin itsestään. Clawissa ei voi lähteä vikasuuntaan, sillä suuntia on vain kaksi, eteen tai taakse. Ei siis ole olemassa vaihtoehtoisia reittejä mahdollisen ratkaisun löytämiseksi. Claw on vaikeustasoltaan 2 (muutettuna meidän asteikolle 2/10). Muistutan vielä, että Hanayaman vaikeusasteikko oli 1-6, 1:n ollen helpoin ja 6:n vaikein taso. Vaikeustason määrityksessä Hanayama on onnistunut naulaamaan tämän, sillä itse päädyin samaan vaikeustasoon Clawin kohdalla.

Kokeneella pulmapelien pyörittelijällä Claw ratkeaa melko käden käänteessä, aika-arvioksi annan 5-20 minuuttia ratkaisun löytämiselle, riippuen hieman omasta vireystasosta. Siispä suosittelen pulmapeliä aloittelijalle, joka on vasta tutustumassa pulmapelien ihmeelliseen maailmaan. Pulmapeli on siinä mielessä hieno, että aloittelija voi saada pulmapelin ratkaistua nopeassakin ajassa – kunhan päättelyketju johtaa maaliin saakka. Tähtiluokitukseksi annan tälle pulmapelille 8/10 tähteä. Vaikka pulmapeli on hyvin suunniteltu ja toteutuskin on onnistunut, ratkeaa tämä pulmapeli hieman liian nopeasti.

Tulevissa arvosteluissa pyrimme kattamaan koko vaikeusasteikon laajuudelta pulmapelejä, ja kuten jo arvaattekin, meille tutulta Hanayamalta. Tämä siksi, koska olemme todenneet Hanayaman pulmapelien olevan laadukkaita suunnittelultaan, laadultaan, mekaniikaltaan kuin myös toteutukseltaan. Tässä vaiheessa kiitän kaikkia mielenkiinnosta ja kannustan lukemaan myös tulevia arvosteluita.

Yleisarvosana (Pulmapojat)

8/10

Vaikeusaste (Pulmapojat)

2/10
Vaikeusaste (Valmistaja)
2/10
Hanayama Claw toisaalla:

Ratkaisu - Ohjeet - Vinkit

Paljasta vinkit klikkaamalla alta. Ensimmäinen vinkki on vähiten ratkaisua paljastava.

Haluatko varmasti nähdä vinkit?

Kiinnitä huomiota pulmapelin molempiin puoliin.

Tarkastele, kuinka Clawissa urat, josta kalasormus pääsee liikkumaan. Kun liikut yhdestä eteenpäin, missä on seuraava mahdollinen ura, josta kalasormus pääsee sujahtamaan läpi.

Yleensä kun viet kalasormuksen yhdestä urasta läpi, pyöräytä sormusta puoli kierrosta ja tuo seuraavasta urasta läpi. Yhdessä kohdassa sinun ei tarvitse pyöräyttää sormusta puolta kierrosta saadaksesi sen seuraavasta urasta läpi. Jos kohtaat esteen, pysähdy tarkastelemaan, missä seuraava ura voisi olla. Muista katsoa molemmilta puolilta sopivaa uraa.