Hanayama – Infinity

Vuorossa on toinen pulmapeli Hanayamalta, nimeltään Infinity. Nimi kuvaa mielestäni hyvin kyseistä pulmapeliä, jonka ratkaisu ei olekaan ihan niin pikaisesti käden ulottuvilla, mutta ei tästä sen enempää – liikaa paljastamatta. Pulmapeli on jälleen erittäin hyvää laatua materiaaleiltaan, Infinityssä ei ole teräviä reunoja sekä tuntuu kädessä miellyttävältä. Kuten Padlock, on Infinity laadukkaista materiaaleista valmistettu, joka näin ollen kestää kovempaakin käyttöä. Itselläni kyseinen pulmapeli on ollut noin puoli vuosikymmentä, pieniä pintanaarmuja lukuun ottamatta, on kappale loistokunnossa. Infinity kiiltää kivasti, josta näkee oman peilikuvan. Mikäli itsensä näkeminen ”peilistä” ei säikäytä, voi tästä katsella viiksien asennon tai huulipunan rajaukset.

Mekaniikaltaan Infinity tuntuu simppelimmältä ratkaista, entä Padlock, vaikka Infinity on luokiteltu vaikeustasoltaan 6:ksi (muutettuna meidän asteikolle 10/10) eli vaikeimmaksi tasoksi. Vaihtoehtoja metsään menemiselle tuntuu olevan paljon rajoitetumpi määrä, entä Padlockissa. Kun Infinityä lähtee ratkaisemaan, itse en ainakaan löytänyt kuin yhden loogisen ratkaisutavan ja näin ollen sain pulmapelin ratkaistua melko nopeasti. Oliko kyse sitten hetkittäisestä lampun syttymisestä pääni sisällä vai onko Hanayama arvioinut vaikeustason yläkanttiin? Annan Infinitylle vaikeustason 6/10, poiketen Hanayaman vaikeustasosta jopa neljä pykälää.

Kyseinen pulmapeli ansaitsee tähtiluokituksen arvoltaan 7/10 tähteä. Tämä vain sen takia, koska odotin pulmapelin olevan vaikeampi ja askarruttavan mieltäni pidempään. Tästä oli pakko yksi tähti karsia pois loppuarvosanasta. Tätä pulmapeliä voin lämpimästi kuitenkin suositella kaikille, niin vasta pulmapeleistä kiinnostuneille kuin alan konkareillekin, saahan tästä hyvän itsetuntoboostin ratkaistaessaan tämän pulmapelin. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa vaikeimman tason pulman ratkaisemista Hanayamalta, jotta saan parempaa perspektiiviä näihin vaikeimman tason pulmiin.

YLEISARVIO (Pulmapojat)

7/10

Vaikeusaste (Pulmapojat)

6/10
Vaikeusaste (Valmistaja)
10/10
Linkki valmistajan sivuille:

Ratkaisu

Vinkit

Ohjeet

Paljasta vinkit klikkaamalla alta. Ensimmäinen vinkki on vähiten ratkaisua paljastava.

Haluatko varmasti nähdä vinkit?

Jälleen kehoitan kurkkaamaan pulmapelin sisälle ja katsomaan tarkkaan, tästä saa hyvää osviittaa, että kuinka palat voivat loksahdella paikoilleen.

Mieti miten rinkulat liikkuvat. Kun liikutat toista rinkulaa, miten se vapauttaa toisen rinkulan liikkeitä?

Kun pyörität toista rinkulaa yhden pykälän, pyöritä toista lähes täysi kierros, jonka jälkeen ensimmäinen rinkula pyörähtää jälleen yhden pykälän. Lopun jätän sinulle pääteltäväksi.