Hanayama – Padlock

Padlock muistuttaa ulkoasultaan lukkoa, joka on rakenteeltaan todella jämäkkää tekoa – Kestää hyvin voimakkaampaakin vääntelyä. Padlock on valmistettu hyvälaatuisista materiaaleista, jotka tuntuvat kädessä miellyttävältä. Laadukas pulmapeli, selvää Hanayama-laatua.

Padlock vaikuttaa mielenkiintoiselta pulmapeliltä, jossa ei ole selvää ratkaisua välittömästi – Ainakaan omat aivonystyräni eivät tähän pystyneet. Pulmapeli vaati pyörittelyä sekä tarkempaa tutkailua ennen oikean polun löytämistä.  Kokonaisuutena Padlock on mielenkiintoinen pulmapeli, johon saa uppoamaan pidemmänkin ajan, mikäli pulmapelit ja niiden toimintamekanismit eivät ole sinulle tuttuja.

Pulmapelin toimintamekaniikan löytämisen jälkeen lukon ratkaisu alkaa löytymään ja huomaat, kuinka osia kannattaa liikutella sen ratkaisemiseksi. Pulmapeli on Hanayamalla luokiteltu vaikeustasolle 5 (muutettuna meidän asteikolle 8/10), vaikeustasot Hanayamalla on väliltä 1-6, jossa 1 on helpoin ja 6 ollen se vaikein taso. Luokittelen itse pulmapelin samalle tasolle käyttäen Hanayaman vaikeustasoja, katson Hanayaman onnistuneen Padlockin vaikeustason määrittämisessä.

Suosittelen Hanayaman Padlockia jo pulmapeleistä jonkin verran kokemusta hakeneelle konkarille, jolle helpoimman kategorian pulmapelit eivät tuota vastusta. Tähtiluokitukseksi annan Padlockille 7,5/10 tähteä.

Yleisarvosana (Pulmapojat)

7.5/10

Vaikeusaste (Pulmapojat)

8/10
Vaikeusaste (Valmistaja)
8/10
Linkki valmistajan sivuille:

VINKIT JA Ratkaisu

Paljasta vinkit klikkaamalla alta. Ensimmäinen vinkki on vähiten ratkaisua paljastava.

Haluatko varmasti nähdä vinkit?

Kurkkaa lukon sisään pienistä raoista. Huomaatko, kuinka Padlockissa tuntuu olevan eri tasoja? Kuinka niitä voisi hyödyntää?

Pyörittele lukon sydäntä ja ympärillä olevia metallikehikoita. Huomaa, kuinka lukon osat ”lukittuvat” tiettyyn asentoon. Kuinka lukon osat liikkuvat suhteessa muihin osiin?

Pidä mielessä mistä lähdet liikuttelemaan osia ja havainnoi kehikon aukkojen liikettä suhteessa lukkoon. Ensimmäisenä aukot ovat lukon ulkopuolella. Toisessa vaiheessa aukot ovat lukon sisäpuolella. Kolmannessa vaiheessa aukot ovat toinen sisällä ja toinen ulkona. Tästä vaiheesta saat osat erilleen ja lukon osiin.