YLEISTÄ TIIRIKOINNISTA SEKÄ HISTORIAA

Lukkojen tiirikointi alkoi luultavimmin ensimmäisten lukkojen tullessa käyttöön. Varkaat halusivat päästä käsiksi lukon suojaamaan tilaan. Mutta tiirikointi ei aina sisällä rikollista agendaa, lukkojen tiirikointi on ollut pitkään myös harvojen harrastus ilman rikollista tarkoitusperää. Kaikille lienee selvää, että miksi lukkoja on olemassa – Turvatakseen omaisuutta. Lukot myös kehittyvät koko ajan, tulee lisää erilaisia suojamekanismeja, lukoista tulee varmempia ja vaikeampia murtaa huomaamattomasti. Nykyajan lukon pystyy murtamaan vaikka poraamalla, mutta poraaminen tuottaa suurta melua. Tiirikointi on kehittynyt varkaiden piirissä juurikin sen äänettömyyden takia. Kun tilaan murtautuminen ei tuota suurta melua tai ääntä juuri laisinkaan, on varastaminen helpompaa.

Miksi opetella tiirikoimaan? Olemme aina pitäneet pulmapeleistä sekä kaikenlaisista pähkinöistä, joissa joutuu laittamaan ajatusrattaat pyörimään. Lukkojen tiirikointi on pulmapelejä parhaimmillaan. Lukoista löytyy paljon erilaisia mekanismeja, jotka täytyy opetella saadaksesi lukon auki ilman avainta. Mitä vaikeampi lukko, yleensä sitä pidempään sen ratkaisemiseen joutuu käyttämään aikaa. Mitä pidempään kyseisen lukon ratkaisu kestää, sitä paremmalta sen murtaminen tiirikoimalla tuntuu. Voi sitä euforian tunnetta!

Summa summarum, kehitä tiirikointitaitojasi hyvään tarkoitukseen – tuomaan itsellesi iloa ja onnistumisen tunteita, haasteita, virikkeitä, ihan mihin tahansa, mutta älä ikinä käytä taitojasi rikolliseen toimintaan!

KATSO TÄSTÄ MYÖS USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET